2024. június 21. Péntek, Alajos, Leila.
 
Õrizetbe vették kora este azt a nõt, akit a rendõrök az ercsi gyilkosság kapcsán állítottak elõ. A gyanúsított egy bottal vert halálra egy férfit, aki éjszaka berontott családja házába, és vegyi anyagot locsolt rájuk.
Izzik a segélyvonal2010-05-21 15:49:50
Már viszonylag nyugodt éjszakájuk volt az árvíz sújtotta Borsod megyében lakóknak. A folyók, ha igen lassan is, de apadnak. A vízügyi szakemberek szerint tartósan magas vízállásra kell számítani.
Kaptak segítséget, de nem sokra mentek vele. 94 ezer olyan lakáshiteles van, akinek például átütemezte a bank a kölcsönét. Ennek ellenére sokuk továbbra is fizetési nehézséggel küzd.
Az árvíz miatt több folyón összesen ezer kilométeren van védelmi készültség az országban, közel 9 ezer ember dolgozik a gátakon. A legsúlyosabb helyzet továbbra is Borsod megyében van, ahol egyszerre három folyó tetõzik.
Csütörtökön délután kezdõdik Toller László volt pécsi polgármester gyászszertartása a pécsi köztemetõben. A tisztelõk 15 órától róhatják le kegyeletüket a felravatalozott koporsónál. A temetésre több ezer embert várnak.
Apadnak a folyók Borsodban, de az átázott töltések miatt még mindig jelentõs védekezési munka zajlik Edelényben. Most Ónodon a legkritikusabb helyzet, a település közelében ugyanis összeért a Sajó és a Hernád árvize, ...

A tudomány mai állása mellett keveset tudni az éghajlatváltozás következményeirõl, de azt biztos, hogy ezután is lehet itthon a korábbinál gyakrabban szélsõséges idõjárásra számítani.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útállapotok 2010. május 19-én. Fontos információk az autósoknak!

Már a minisztériumok felsorolásáról szóló törvénybõl is sejteni lehetett, hogy a Fidesz-kormány az APEH önállóságának megszüntetésre készül - ez most egyértelmûvé válik a vagyongazdálkodási törvény módosítójának egyik passzusából.
A büntetõ törvénykönyv (Btk) módosítását is benyújtotta hétfõn az Országgyûlésnek a Fidesz-KDNP. A "három csapás" elnevezésû javaslat szigorúbban büntetné a visszaesõ súlyos erõszakos bûncselekményt elkövetõket, ...
A jövõben csak legalább az általános iskola 8. osztályának elvégzése után lehetne jogosítványt szerezni - ezt tartalmazza az az országgyûlési határozat, amelyet hétfõn nyújtottak be fideszes képviselõk.
Húsz embert kellett kimenekíteni Arnóton a víz fogságából az éjszaka a Sajó áradása miatt. A Bódva pedig tovább árad, a szakemberek az Edelényi depóniára figyelnek, aminek egy része az éjszaka már átszakadt.

Két sérültet kellett kórházba szállítani a mentõsöknek kedden reggel annak a balesetnek a helyszínérõl, amely a 35-ös úton történt, Bodaszõlõ és Hajdúböszörmény között, ahol egy Suzuki és egy Renault ütközött össze.

Vágányzárak a vihar miatt2010-05-18 11:04:49
« Előző 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 « 30. oldal » 31 32 33 34 35 36  ... 75 Következő »