2024. június 18. Kedd, Arnold, Levente.
 

Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttmûködési Program keretében június 21-27-e között táborozni érkezett Révrõl 20 gyermek és öt felnõtt.

A Magyarok Szövetsége hagyományõrzõ napra hívja az érdeklõdõket 2010. június 26-án a zsákai Rhédey kastély parkjába.

Az iskolai év legkedveltebb eseménye a tanévzáró ünnepség, amikor befejezõdik az iskolai év. Körösszegapátiban Vad Erzsébet iskolaigazgató értékelte röviden az elmúlt tanév eredményeit.

Eredményes évet fejeztek be az „Igazgyöngy” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény kihelyezett tagozatának tanulói.

Mi van a gólyafészekben?2010-06-21 15:25:48

A gólyák köztünk élnek. Az idõk folyamán jól tudtak alkalmazkodni a megváltozott életkörülményekhez. Megszokták az embereket, az autókat. Szeretjük, figyeljük õket. A bihari térségben található sok-sok gólyafészket azonban legtöbbször csak alulról látjuk. Kovács Imre, a csökmõi faluház munkatársa a tetõrõl készített figyelemreméltó fotókat az intézmény elõtti gólyafészek belsejérõl.

Ma a Dunántúl északnyugati harmadának kivételével további zivatarok várhatóak, amelyeket elsõsorban a Dunától keletre helyenként felhõszakadás (30-50 mm), jégesõ (1-2 cm körüli átmérõvel), illetve 55 km/h feletti szél kísérhet.

Remek vasárnapot kezdett Komádiban a Körösmenti Nemzetközi Lovasfesztivál összes résztvevõje és szervezõje.

Õrzik a népi kultúrát2010-06-20 18:26:29

Színvonalas, változatos mûsort adott a Csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkör június 19-én este a szeghalmi Mûvelõdési Házban. A befolyt összeget eszközökre, és technikai fejlesztésre fordítják majd.

Kegyes volt az ég ahhoz az óriási tömeghez, ami Komádiban gyûlt össze a hétvégén a Körösmenti Nemzetközi Lovas Fesztiválon.

A program pénteken délután indult megnyitóval lovas parádéval, elõadókkal, vidámparkkal, vásári kirakodással és hatalmas tömeggel.

Megszûnnek a záporok2010-06-17 09:32:39

Hajdú- Biharban nem érdemes otthon hagyni az esernyõt, hiszen hevesebb esõk még lehetnek.

Feltehetõen többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfõ délutáni szélvihar. A baj Hajdúhadházon és Tégláson a legnagyobb, ahol a vihar számtalan lakó- és középület tetejét felszaggatta, masszív fákat csavart ki tövestõl.

Körösszegapáti, Nagyvárad - Barátság napja Mihai Eminescu nevében a településen.

Ballagás Apátiban2010-06-15 10:03:16

A nyolcadik osztályt befejezett tanulók búcsúztatása mindig ünnep a településen. Ebben az évben tizenöt tanuló fejezte be általános iskolai tanulmányait.

Sütés, fõzés Szakálban2010-06-15 09:50:30

Kellemes délelõttöt szereztek a körösszakáli nyugdíjas egyesület tagjai az iskola tanulóinak, tanítóinak és tanárainak.

Kedden már észrevehetõen mérséklõdik a hõség, de meleg marad az idõ.

Az országban több helyen is heves zivatarok alakultak ki a reggeli órákban, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint lecsengõben van a hõségriadó és az UV-B sugárzás sem lesz várhatóan olyan erõs, mint az elmúlt napokban.

Napsütés vagy hideg téli esõ? Nem tudja mire számíthat? Ne cipelje feleslegesen esernyõjét, nézze meg milyen idõre számíthat a hétvégén és a következõ héten megyénkben!

A szegényebb rétegek lesznek az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésének elszenvedõi - olvasható Gyurcsány Ferenc blogján. A volt miniszterelnök bejegyzése szerint az egykulcsos adó „be fog tenni” a keresõk többségének, de lesznek, akik duplán járnak rosszul.
Szerdától országszerte nagyon erõs UV-B sugárzására figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) - a sugárzás az egész országban elérheti a 7,5-ös értéket.
Sóvám napok Réven2010-06-09 08:51:30

A Magyarország-Románia Határon átnyúló Együttmûködési Program keretében a következõ közös rendezvényt a Bihor megyei Réven tartották.

Új adórendszert, komoly, mélyreható változásokat jelentett be Orbán Viktor.
Orbán Viktor napirend elõtti felszólalásában elõször az országos árvízhelyzetrõl beszélt, ismertetve, hogy mely területeken kellett vészhelyzetet elrendelni és egyben köszönetet mondva azoknak, akik segítettek a veszély elhárításában. A miniszterelnök hangsúlyozta: minden segítséget megadnak a károk kiküszöbölésére. "Senkit nem hagyunk az út szélén" - fogalmazott Orbán.
Hétfõn - a hétvégén tapasztaltakhoz hasonlóan - sok-sok napsütésre számíthatunk, a délután megnövekvõ gomolyfelhõzetbõl inkább csak északnyugaton alakulhat ki egy-egy frissítõ zápor, zivatar.

A Jobbik szerint azt a tendenciát lehet megfigyelni, hogy a kormánytöbbség a parlamenti bizottságokban folyamatosan leszavazza az ellenzéki módosító indítványokat, így a párt szerint azok még akkor sem kerülhetnek az Országgyûlés elé, ha a legnagyobb társadalmi igényeket elégítenék ki.

Kósa Lajos csütörtöki bejelentése az államcsõd közeli helyzetrõl jelentõs forintgyengülést okozott. Hangsúlyozottan durva számítással élve a nyilatkozat mintegy 70 ezer devizahitel törlesztõjénél eredményezhetett hitelenként több mint ezer forintos részletemelkedést. Akiknek ma, pénteken vonja a bank az esedékes részletet, összesen 85 millió forintot bukhattak.

Nem marad el az ígért adócsökkentés, viszont csõdben van az ország - derült ki a kormányfõ szóvivõjének pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter közölte: a kormány készen áll arra, hogy elkerülje azt az utat, amelyen Görögország járt. A forint és a tõzsde azonnal zuhanni kezdett.

« Előző 1 ... 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 « 1165. oldal » 1166 1167 1168 1169 1170 1171  ... 1201 Következő »