Disznótor japán kendós fiatalokkalForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-18 10:01:28 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/17537
Címkék: Bihari hírek, disznótor, Hajdúnánás, Japán, kendõ, Kokushikan Egyetem
A házi sertés tradicionális levágását és feldolgozását elevenítették fel február 14-én a Kéky Lajos Városi Mûvelõdési Központ parkolójában.

Sült kolbász, hagymás vér, hurka és toros káposzta ínycsiklandó illata szállt a levegõben a Mûvelõdési Központ parkolójában szombat délelõtt. A disznótor fõ célja, hogy teret adjon a régi szokásoknak, a mára lassan veszendõbe menõ hagyományoknak, melyek a legnagyobb közösségi eseményei voltak a paraszti családoknál.

A rendezvény fõvédnöke, Szólláth Tibor polgármester köszöntõjében hangsúlyozta: fontos, hogy a következõ generációkra is átörökítsük azokat a hagyományokat, amelyeket szüleinktõl, nagyszüleinktõl örököltünk.

A disznótor különlegessége volt, hogy a február 11-15. között Hajdúnánásra látogató tokiói Kokushikan Egyetem kendó szakos hallgatói is részt vettek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!