2024. június 26. Szerda, János, Pál.
 
Hírösszefoglaló a 2013. január 7-én történt eseményekrõl Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-01-09 18:45:30
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. január 7-én is több esetben történt rendõri intézkedés. Az elmúlt 24 órában 12 személyt állítottak elõ az intézkedõ rendõrök. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt. Megyénk közútjain nem volt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset.

Lopás miatt õrizetbe

A rendõrök rövid idõn belül elfogták azt a nõt és két fiát, akik 2012. január 07-én a délutáni órákban Debrecenben a Bajcsy Zsilinszky utcán egy gyalogos nõ papír táskáját a kezébõl kirántották, amely elszakadt, majd az abból kihulló értékeket (pénztárcát, mobiltelefont) ellopták és elmenekültek a helyszínrõl. A sértett a történtekrõl azonnal értesítette a rendõrséget, akik haladéktalanul a helyszínre indultak és megkezdték az adatgyûjtést, valamint a tanú kutatást az ismeretlen elkövetõk felkutatása érdekében. Ennek eredményeként a rendõrök a bejelentést követõen pár perc múlva - a helyszín közelében - elfogták a menekülõ tolvajokat, akiket elõállítottak a kapitányságra. Az elõállított 38 éves asszonyt és 18 éves fiát lopás miatt gyanúsítottként kihallgatták és õrizetbe vették, míg a 10 éves fiút meghallgatását követõen nevelõintézetbe szállították, ahonnan korábban szökött meg és ezért körözték. A két gyanúsítottal szemben dolog elleni erõszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás bûntettének megalapozott gyanúja miatt folytatódik a nyomozás.

 

 

Fatolvajok õrizetben

Hajdúdorog külterületén 2013. január 7-én falopáson értek tetten egy 22 éves balmazújvárosi és egy 40 éves balmazújvárosi férfit, akiket elõállítottak a járõrök, majd tulajdon elleni szabálysértés miatt szabálysértési õrizetbe vettek. Az õrizetbe vett férfiakat 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

 

 

Elfogott betörõ

A Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság nyomozói folyamatban lévõ eljárásban 2013. január 7-én õrizetbe vettek egy 52 éves lónyai férfit, aki az elmúlt héten betört egy hajdúböszörményi házba. A lakásból különbözõ használati tárgyakat, többek között kést, villát, fazekat, rádiót, kerékpárt tulajdonított el, melyet a lakásában tartott házkutatás során lefoglaltak a nyomozók. Az õrizetbe vett gyanúsított ellen lopás bûntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya folytatja le.

 

 

Körözték

A Hajdúhadházi Rendõrkapitányság nyomozói 2013. január 7-én a Debreceni Törvényszék BV csoportjának elfogató parancsa alapján vettek õrizetbe egy 30 éves hajdúhadházi nõt.

Ötödik társukat is elfogták

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya lopás bûntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt négy férfit vett õrizetbe 2012. december 31-én délelõtt. A megalapozott gyanú szerint a négy férfi betört egy furtai élelmiszerboltba, ahonnan élelmiszereket, dohányárut és készpénzt tulajdonítottak el.  A helyszínrõl gépkocsival menekülõ elkövetõket Furta közelében a 42.sz. fõúton fogták el a járõrök. A három konyári és egy pocsaji férfit (50 és 20 év közöttiek) elõállították és gyanúsítotti kihallgatásukat követõen bûnügyi õrizetbe vették a nyomozók. A Berettyóújfalui Városi Bíróság a négy férfit elõzetes letartóztatásba helyezte. Ötödik társukat 2013. január 7-én délelõtt fogták el a nyomozók. A 22 éves konyári férfit gyanúsítottként kihallgatták majd õrizetbe vették, egyben elõterjesztést tettek elõzetes letartóztatásának indítványozására. Az öt gyanúsítottal szemben lopás bûntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya folytatja le.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!