2024. június 26. Szerda, János, Pál.
 
A Factum Berettyóújfaluba megyForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-16 12:45:24
A kosaras idény NB I A-s része a Factum Sport Debrecen számára a megszerzett 10. hellyel befejezõdött, ám az utánpótlása még javában dolgozik, mivel május végén érdekelt az országos nagydöntõben, ami az U23-as korosztályt érinti.

A remek évad megkoronázása lehetne egy ott elért szép eredmény, viszont addig is lesz hol találkozni a Factumos kosarasokkal, mivel május 19-én, szombaton Berettyóújfaluban egy reggeltõl délutánig tartó dzsemborin fog részt venni csapataival, sõt, a nagyok és a kicsik bemutatót is tartanak.

Shirian Ali edzõ együttese, a Factum U23 az alapszakasz során 22 gyõzelemmel és csak 4 vereséggel a tarsolyában a második helyen végzett, s már jóval az utolsó forduló elõtt biztossá tette, hogy simán bejut az országos döntõbe, amely három napon át tart majd, és a kosaras utánpótlásban megszokott módon 8 együttes részvételével zajlik. A helyszín várhatóan Kecskemét lesz, május 25-27-ig.

A mezõny és maga az U23-as bajnokság erõsségérõl érdemes megemlíteni, hogy a felnõtteknél az NB I A-ban jelenleg az aranyéremért csatázó Szolnok és a szombathelyi Falco U23-as alakulata – tehát a bajnoki címvédõ, egyben nem rég Debrecenben az Eurochallenge négyes döntõjében szereplõ Olajról és az alapszakaszt megnyerõ Falcóról van szó – egyaránt lemaradt a fenti fináléról. Tehát az egyébként remek utánpótlással rendelkezõ kluboknál is voltak sokkal jobbak ebben az idényben, s a debreceni Factum is ezek közé sorolható. Ez azért érdekes, mert az U23-as korosztály adja a felnõtt élvonal közvetlen utánpótlását.

Ami a május 19-i programot illeti, ott Berettyóújfaluban a kosárlabda népszerûsítését tûzte ki a helyi József Attila Általános Iskola, illetve a város vezetése. A tanintézmény tornatermében és – jó idõ esetén – udvarán kerül sor a suli és a Factum közös szervezésû mini kosárbajnokságára, ahol az eredmény másodlagos, inkább a sportolás a lényeg. Alsó és felsõ tagozatos iskolások nevezhetnek, s az eddig beérkezett érdeklõdések alapján közel 20 csapat közös kosarazása várható, speciális szabályok szerint.

A Factum U11-es és U12-es csapatai (a Factum-Dózsa Oroszlánok, amely 5. helyen zárt a maga bajnokságában, és a Factum-kisRefi gárdája, amelyik 12. lett ugyanitt) tartanak betétprogramként zenés edzésbemutatót. Emellett a felnõtt együttes játékosai, tehát Szabó Miklósék vezetik le a meccsekkel párhuzamosan zajló dobóversenyeket a gyerekeknek. Dél tájban aztán õk maguk is labdát ragadnak, és egymás ellen játszanak. Ezt követõen folytatódnak a kicsiknek szervezett kosármeccsek, amelyeken az elejétõl a végéig ott lesz a Factum Sport minden tagja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!