2024. június 18. Kedd, Arnold, Levente.
 
Megnyílt a Szeretetposta és a Mikulás Fesztivál NagykarácsonybanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-02 17:48:59
Megnyílt a Szeretetposta és megkezdõdött a Mikulás Fesztivál advent elsõ vasárnapján a Fejér megyei Nagykarácsonyban.

Az adventi koszorú elsõ gyertyájának meggyújtása elõtt L. Simon László kormánybiztos, az Országgyûlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke felidézte, hogy az elmúlt idõszakban bizonytalanná vált a hosszú évek óta kiválóan mûködõ Mikulásfalva jövõje. Hozzátette: a rendezvénysorozatot mûködtetõ nonprofit kft. új vezetése és az önkormányzat együttmûködése biztosíthatja, hogy "a szép hagyomány újult erõvel még nagyobb közönséget lesz képes a településre vonzani".

L. Simon László elmondta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap 5 millió forinttal támogatja a rendezvényt. Reményét fejezte ki, hogy 2014-tõl egy még több látogatót vonzó, az ország egészét elérõ fesztivál kerekedik ki a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó programokból.

Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy 25 éve próbálnak az év végi ünnepek közeledtével pluszt hozzátenni a Nagykarácsonyon keresztül feladott küldeményekhez, képeslapokhoz. A Szeretetpostán advent minden hetében más-más bélyegzõkép lesz használatban a Karácsonyi posta feliratú levelek és képeslapok esetében - tette hozzá.

Jelezte, hogy idei karácsonyi bélyegük különleges technikával készült és öntapadós. Baticz Barnabás grafikusmûvész alkotásai a karácsonyi hangulatot igyekeznek megidézni mézeskaláccsal, fenyõfadísszel, gyertyalánggal és karácsonyfával. Az MTI kérdésére a vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a karácsonyi küldemények száma évrõl évre csökken, tavaly 40-50 ezer darabot dolgozott fel a nagykarácsonyi Szeretetposta.

A beszédek után kezdetét vette az ünnepi bélyegzés, az elsõ képeslapokból többek között a bélyeg- és a postamúzeum részesül. A karácsonyi hangulatról a helyi Vörösmarty Általános Iskola tanulói gondoskodtak elõadásukkal, majd a Mikulás szaloncukorral ajándékozta meg a gyerekeket és a többi résztvevõt.

Nagykarácsonyban az immár hagyományos programok - Mikulásház, Jóság kútja, rénszarvas-simogató, ugrálda, népi játszóház - mellett adventi vásár, valamint a december 22-ig látogatható, egész alakos bábokat felvonultató betlehem és a megyék karácsonyfája is várja a gyerekeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!