2024. június 18. Kedd, Arnold, Levente.
 
Halottak napja: figyelmeztet a katasztrófavédelemForrás: richpoi.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-01 07:09:06
A tûzesetek megelõzése érdekében a gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmezteti a lakosságot a Mindenszentek ünnepe és halottak napja elõtt az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság.

Hajdú Márton, az OKF helyettes szóvivõje közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy a gyertyák és mécsesek helytelen használata a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhat. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megnõ a lakástüzek száma.

A tûzesetek kiváltó oka legtöbbször az, hogy az égõ mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különbözõ textíliákon (függönyön, asztalterítõn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. A temetõkben pedig száraz idõ esetén egy felboruló gyertya vagy mécses is elegendõ ahhoz, hogy tûz keletkezzen és a szél a lángok továbbterjedését még meg is gyorsítja.

Ezért arra kérik a lakosságot, hogy körültekintõen válasszák meg a gyertyák és mécsesek helyét, rakják olyan helyre azokat, ahol nem dõlhetnek el, ahonnan nem eshetnek le. Emellett használjanak éghetetlen anyagból készült alátéteket - közölte Hajdú Márton.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!