2024. június 26. Szerda, János, Pál.
 
Felsõoktatási államtitkárság: módosul a felsõoktatási felvételi eljárás rendjeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-30 11:09:54
Minden felvételizõnek kötelezõ lesz 2020-tól az emelt szintû érettségi és a középfokú nyelvvizsga, és teljesen elektronikussá válik a felsõoktatási felvételi eljárás - többi között ezt tartalmazza a vonatkozó kormányrendelet módosítása, amelyet a szaktárca honlapján tettek közzé.

A felsõoktatási államtitkárság az MTI kérdésére közölte: a kormány célja az volt, hogy egyszerûsítse a felvételi eljárást, és ennek újabb állomása, hogy a felsõoktatási felvételi eljárás teljesen elektronikussá válik. Indoklásul hozzátették: 2014-ben a felsõoktatási felvételi eljárásban csak a jelentkezõk négy százaléka nyújtott be papíralapú jelentkezést.

A változások értelmében - a minõségi felsõoktatás megteremtéséért - 2020-tól minden felvételizõ számára kötelezõ lesz az emelt szintû érettségi és a középfokú nyelvvizsga - ismertettek egy másik változást.

Emellett a kormány szabályozza, hogy azoknál a jelentkezõknél, akiknek már van felsõfokú végzettségük, a pontszámításnál hogyan vegyék figyelembe az oklevelüket-diplomájukat.
A kormányrendelet felvételi eljárásra vonatkozó része december közepén lép életbe, az egyes tudományterületeken és szakokon megkövetelt emelt szintû érettségi 2016. január 1-jével, a középfokú nyelvvizsgára és a minden szakra érvényes emelt szintû érettségire vonatkozó feltétel 2020. január 1-jével lesz hatályos.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!