2024. június 26. Szerda, János, Pál.
 
Most miért hallgatnak a jogvédõk?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-09 14:42:23
A Fidesz ifjúsági szervezete arra szólította fel a liberális és nemzetközi jogvédõ szervezeteket, hogy a Kárpát-medencében élõ magyar kisebbséget érõ jogsértések ellen is emeljék fel szavukat.

A kormánypárt ifjúsági szervezete kedden azt közölte az MTI-vel, értetlenül állnak az elõtt, hogy a többi között az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért most hallgat, miközben máskor kiemelt figyelmet fordítanak a kisebbségeket érintõ kérdésekre, az õket érõ atrocitásokra.

Mint írta, azt várják ezen szervezetektõl, vessék latba nemzetközi kapcsolataikat és gyakoroljanak nyomást az Európai Unió intézményeire, hogy közösen állhassanak ki az õshonos kisebbségek ügyének védelme mellett.
A Fidelitas felidézte: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) európai polgári kezdeményezés keretében nemrég EU-szintû kisebbségvédelmi intézkedések bevezetését javasolta az Európai Bizottságnak. A bizottság elutasította a kezdeményezést, ezért az RMDSZ és a FUEN pert indított az Európai Bíróságon - tették hozzá.

Megjegyezte a Fidelitas: a bizottság oldalán elõbb Szlovákia, most pedig Románia lépett be a kisebbségek luxemburgi perébe. Magyarország a kisebbségi kezdeményezõk oldalán áll, a Fidelitas támogatásáról biztosítja a kormányt és a Kárpát-medencében élõ magyarokat ebben az ügyben - emelte ki, hozzátéve: bíznak benne, hogy a liberális és nemzetközi jogvédõ szervezetek ezúttal is a kisebbségek jogainak védelme mellé állnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!